Mazarinkaka med hallonglasyr
Idag har jag bakar en super god mazarinkaka med hallon glasyr!
- 175G Smör
- 75G Madelmassa
- 1 Ägg
- 2 Droppar bittermandel arom
- 1.5 DL Mjölk
- 2.5 DL Socker
- 3DL Vetemjöl
- 1Msk Vaniljsocker
- 0.5 Tsk Bakpulver
Glasyr
- 1DL Florsocker
- 0.5DL Hallonsylt
Hur man gör;
- Sätt ugnen på 150
- Riv madelmassan och smält smör.
- Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandel arom i en skål.
- Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
- Blanda allt i samma skål under omrörning
- Häll smeten i en form med löstagbar kant.
- Klä den med bakplåtpapper i botten och smöra.
- Ta kokkos till formen och strö runt.
- Sätt i ugnen i 30-40 min tills den fått en fin färg och är fast.

Gör under tiden glasyen till kakan
Blanda ihop hallonsylt och florsocker i en skål.
Lägg på kakan när den har svalnat
Låt den stå i kylen den smakar bäst kall :)
Tack för ni kollade in!