Mazarinkaka med hallonglasyr

Idag har jag bakar en super god mazarinkaka med hallon glasyr! 
 
 
 
  • 175G Smör
  • 75G Madelmassa
  • 1 Ägg
  • 2 Droppar bittermandel arom 
  • 1.5 DL Mjölk
  • 2.5 DL Socker
  • 3DL Vetemjöl
  • 1Msk Vaniljsocker
  • 0.5 Tsk Bakpulver
Glasyr
  • 1DL Florsocker
  • 0.5DL Hallonsylt
Hur man gör;
 
  1. Sätt ugnen på 150
  2. Riv madelmassan och smält smör.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandel arom i en skål.
  4. Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
  5. Blanda allt i samma skål under omrörning
  6. Häll smeten i en form med löstagbar kant.
  7. Klä den med bakplåtpapper i botten och smöra.
  8. Ta kokkos till formen och strö runt.
  9. Sätt i ugnen i 30-40 min tills den fått en fin färg och är fast.
Gör under tiden glasyen till kakan
Blanda ihop hallonsylt och florsocker i en skål.
Lägg på kakan när den har svalnat 
Låt den stå i kylen den smakar bäst kall :) 
Tack för ni kollade in! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0