Winerstänger med hallonsylt
Idag har jag bakat en plåt med winerstänger och dom blev väldigt goda.
Här kommer recept.
- 125 G smör
- 0.75 DL strösocker
- 1 ägg
- 3.5 DL vetemjöl
- 0.5 Tsk bakpulver
- Hallonsylt
Glasyr.
- 1 DL Florsocker
- 0.75 Msk vatten
- 4 droppar citron.
Gör så här;
- Blanda smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en kakdeg
- Rulla ut till 3 längder lägg på plåten med bakplåtspapper
- Platta till lite och gör en skåra i mitten av längderna. Spritsa eller lägg i sylt i skåran
- Grädda ljust i 220 grader eller varmluft 175 grader.
- Blanda samman florsocker, citron och vatten och lägg på glasyr.
- Dela kakorna i lagom små storlekar
Öka mängden om ni vill ha två plåtar
Hoppas det blir gott! :)

Tack för titten! :)