Kanelbullar
Idag blev det lite bullbak. Super gott.
Degen
- 50 G jäst
- 5 DL mjölk
- 150 G rumsvarmt smör
- 1 DL socker eller vitsirap
- 1 Tsk salt
- 1 Ägg
- 15-16 DL vetemjöl
Fyllning
- 200 G smör
- 1.5 DL socker
- 2 Msk kanel
Pensling
- Ägg pärlsocker
- Smula jäst i en skål. Smält smör och häll i mjölk. Värm till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
- Tillsätt socker, salt. ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt degen vila i 30 minuter
- Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker och kanel.
- Ta fram degen och dela den i 3 bitar.
- Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.
