Kanelbullar

Idag blev det lite bullbak. Super gott.  
 
 
Degen
  • 50 G jäst
  • 5 DL mjölk
  • 150 G rumsvarmt smör
  • 1 DL socker eller vitsirap
  • 1 Tsk salt
  • 1 Ägg
  • 15-16 DL vetemjöl
Fyllning
  • 200 G smör
  • 1.5 DL socker
  • 2 Msk kanel
Pensling
  • Ägg pärlsocker
 
 
  1. Smula jäst i en skål. Smält smör och häll i mjölk. Värm till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt  socker, salt. ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt degen vila i 30 minuter
  3. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker och kanel. 
  4. Ta fram degen och dela den i 3 bitar.
  5. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0