Biskvier

Hejsan!
Jag har bakat Biskvier, farligt goda! 
Användt mig av två olika bottnar och fyllningar. 
Och idag har jag bakat på Glaset hus :) 
 
Botten
  • 140g Madelmassa
  • 5 Msk Socker 
  • 1 Ägg
Smörkärm
 
  • 150g Smör
  • 3DL Florsocker
  • 1 Äggula
  • 1 Msk Vaniljsocker eller annan smak. 
Hur man gör.. 
  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Riv madelmassan med ett riv järn och blanda med socker. Blanda i ägg vitan samtidigt du delar vitan från gulan. lägg gulan i en skål tills du ska ha den till smörkrämen. Spritsa ut botten på bakplåtspapper ca 3 cm
  3. Grädda i mitten i ca 8-10 min de ska bli gyllenbruna.
  4. Vispa ihop smör och florsocker vitt och fluffigt om det går.  vispa i äggulan och vaniljsocker.
  5. Ta en tesked och lägg på smörkrämen på bottnarna. ska ska bli en topp eller så. Låt stå i kyl ca 20 min.
  6. Smält chokladen och tempera den gärna. Doppa biskvien i chokladen. 
  7. Sen är det färdigt!  
 
 
                  
 
Botten nr 2
 
  • 4 ägg vitor
  • 325g florsocker eller strösocker
  • 80g sötmandel
  • 130 g ströbröd
 
Fyllning
  • 100g kokosfett
  • 175g blockchoklad
  • 2 Ägg
Glasyr
  • 100g Choklad
 Hur gör man? 
  1. Sätt ugnen på 175
  2. Mal mandel skalad eller oskalad du kan använda matberedare. Eller en mortel.
  3. Vispa socker och ägg några minuter tills sockerkristallerna löst sig och det är pösigt.
  4. Tillsätt madel och ströbröd och låt det svälla i 10 min
  5. Ta fram plåtar och lägg bakplåtspapper
  6. Spritsa ut till den storlek ni vill ha 
  7. Grädda biskvibottnarna på svag värme i 20-30 minuter tills de fått fin färg och stelnat fint låt kallna
Fyllning
  1. Smält kokosfett och låt det kallna lite och smält choklad övet vattenbad eller i micro.
  2. Vispa upp äggen och häll i kokosfett och choklad tills det blir en smet och ställ in i kyl i ca 10-15 min
  3. Bred på fyllningen med en sked eller vad du vill ha. Ställ in i kylen.
  4. Doppa biskvierna i chokladen och ställ in i kylen.
 
Så här gör du när du tempererar choklad: plocka fram en termometer. Bryt eller hacka chokladen i en plastbunke. Värm halva mängden till 48 - 50 grader för mörk choklad ex. i mikron. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 - 28 grader för mörk choklad. Värm därefter upp den till 31 grader. Nu kan du doppa biskvierna.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0