Biskvier
Hejsan!
Jag har bakat Biskvier, farligt goda!
Användt mig av två olika bottnar och fyllningar.
Och idag har jag bakat på Glaset hus :)
Botten
- 140g Madelmassa
- 5 Msk Socker
- 1 Ägg
Smörkärm
- 150g Smör
- 3DL Florsocker
- 1 Äggula
- 1 Msk Vaniljsocker eller annan smak.
Hur man gör..
- Sätt ugnen på 180 grader
- Riv madelmassan med ett riv järn och blanda med socker. Blanda i ägg vitan samtidigt du delar vitan från gulan. lägg gulan i en skål tills du ska ha den till smörkrämen. Spritsa ut botten på bakplåtspapper ca 3 cm
- Grädda i mitten i ca 8-10 min de ska bli gyllenbruna.
- Vispa ihop smör och florsocker vitt och fluffigt om det går. vispa i äggulan och vaniljsocker.
- Ta en tesked och lägg på smörkrämen på bottnarna. ska ska bli en topp eller så. Låt stå i kyl ca 20 min.
- Smält chokladen och tempera den gärna. Doppa biskvien i chokladen.
- Sen är det färdigt!


Botten nr 2
- 4 ägg vitor
- 325g florsocker eller strösocker
- 80g sötmandel
- 130 g ströbröd
Fyllning
- 100g kokosfett
- 175g blockchoklad
- 2 Ägg
Glasyr
- 100g Choklad
Hur gör man?
- Sätt ugnen på 175
- Mal mandel skalad eller oskalad du kan använda matberedare. Eller en mortel.
- Vispa socker och ägg några minuter tills sockerkristallerna löst sig och det är pösigt.
- Tillsätt madel och ströbröd och låt det svälla i 10 min
- Ta fram plåtar och lägg bakplåtspapper
- Spritsa ut till den storlek ni vill ha
- Grädda biskvibottnarna på svag värme i 20-30 minuter tills de fått fin färg och stelnat fint låt kallna
Fyllning
- Smält kokosfett och låt det kallna lite och smält choklad övet vattenbad eller i micro.
- Vispa upp äggen och häll i kokosfett och choklad tills det blir en smet och ställ in i kyl i ca 10-15 min
- Bred på fyllningen med en sked eller vad du vill ha. Ställ in i kylen.
- Doppa biskvierna i chokladen och ställ in i kylen.